Οι πιο συχνές σας ερωτήσεις!

Οι πιο συχνές σας ερωτήσεις!

Συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές σας ερωτήσεις και απορίες για τον γάμο σας και ο κ. Καραβασίλης Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του POLIS απαντά σε αυτές, δίνοντας tips για την διοργάνωση μίας άρτιας γαμήλιας δεξίωσης.

1. Συνήθως με πιο κριτήριο επιλέγει ένα ζευγάρι το χώρο της δεξίωσης;

Το βασικό κριτήριο επιλογής είθισται να είναι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός. Βάση αυτού πραγματοποιείται και η αρχική έρευνα αγοράς και στη συνέχεια οι συστάσεις, η αισθητική και το επίπεδο των υπηρεσιών καθορίζουν την τελική επιλογή χώρου.

Θα συμβούλευα τα ζευγάρια να κάνουν εκτεταμένη έρευνα αγοράς και να δώσουν προτεραιότητα στην επιλογή του χώρου δεξίωσης, σύμφωνα πάντα με τον προϋπολογισμό τους, αφού αυτό που θα χαραχθεί πιο έντονα στις μνήμες τόσο των ίδιων όσο και των προσκεκλημένων τους είναι η συνολική εμπειρία της δεξίωσης.

Ένα πολύ σημαντικό κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψιν, είναι ο χώρος που θα επιλέξει το ζευγάρι να παρέχει μια αντίστοιχη σε προδιαγραφές εναλλακτική εσωτερικού χώρου, σε περίπτωση κακοκαιρίας. Οι αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαίες. Λόγω τις συνηθισμένης πλέον αστάθειας του καιρού μέχρι και στους ποιο ζεστούς μήνες, οι εσωτερικές λύσεις που τους προσφέρονται θα πρέπει να είναι ίδιας πολυτέλειας και να χρίζουν τις ίδιας προσοχής με τους εξωτερικούς χώρους. Παρατηρείται έντονα το φαινόμενο, ζευγάρια να επιλέγουν εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους και σε περίπτωση άστατου καιρού να καταφεύγουν σε πρόχειρες λύσεις.

2. Που πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα κατά την προετοιμασία; Στο φαγητό, τη διασκέδαση ή τον στολισμό;

Στόχος μας στο Polis είναι η άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή των δεξιώσεων και έτσι βαρύτητα δίνεται στην παραμικρή λεπτομέρεια. Η ομάδα μας υποδέχεται τους μελλόνυμφους γεμάτη ιδέες και προτάσεις που αφορούν τον κάθε τομέα ξεχωριστά.

Οπωσδήποτε η επιτυχία της κάθε δεξίωσης στηρίζεται πρωτίστως στο φαγητό και σε ότι σχετίζεται με τις επισιτιστικές υπηρεσίες. Το ζητούμενο είναι η ικανοποίηση έως και του απαιτητικότερου προσκεκλημένου ιδιαίτερη ευαισθησία, υπευθυνότητα και συνέπεια. Πως το επιτυγχάνουμε αυτό; Ξεκινώντας από την ποιότητα των πρώτων υλών, τις συνθήκες διατήρησης και επεξεργασίας αυτών, τις συνταγές, τη σωστή εφαρμογή τους κατά το μαγείρεμα και φυσικά την φινετσάτη παρουσίαση ενός μπούφε ή το επιμελημένο στήσιμο ενός πιάτου.

Αντίστοιχα σημαντικό όμως με τις γεύσεις είναι και το άρτιο σέρβις. Η εικόνα των σερβιτόρων, η εκπαίδευση τους και η ευγενική συμπεριφορά είναι τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται προκειμένου η δεξίωση να θεωρείται πετυχημένη. Έτσι θα παραμείνει ως μοναδική εμπειρία που στο μυαλό των νεόνυμφων, αλλά και κάθε παρευρισκόμενου, ανακαλώντας εικόνες και συναισθήματα για πάρα πολύ καιρό.

Σε ό,τι αφορά τον στολισμό στο Polis, με την καθοδήγηση της ομάδας μας και των συνεργατών μας, έχουμε κάνει την έρευνα για εσάς και σας παρέχουμε προτάσεις για κάθε λογής αναβάθμιση, όπως πυροτεχνήματα, fairy lights, λουλούδια, photobooths κ.α.

Η διασκέδαση σας είναι πολύ σημαντική για εμάς, για αυτό δίνουμε βαρύτητα σε όσα προαναφέρθηκαν, αλλά και σε όλους τους παράγοντες που συντάσσουν ένα μοναδικό πάρτι γάμου που θα σας μείνει αξέχαστο!

3.Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα μενού ανάλογα με την εποχή;

Οι σεφ του POLIS έχουν σχεδιάσει μενού τα οποία όχι μόνον καλύπτουν όλες τις εποχές αλλά συνδυάζουν τις διατροφικές συνήθειες του μέσου Έλληνα προσφέροντας έτσι λύσεις από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα μέχρι gourmet κεντροευρωπαϊκά πιάτα που θα εντυπωσιάσουν και τον πλέον απαιτητικό γνώστη. Συνδυασμός γεύσεων και κάλυψη διαφορετικών γευστικών και διατροφικών προτιμήσεων ανάλογα με τους καλεσμένους της δεξίωσής μας και όχι απαραίτητα επιλογή μενού βάσει της εποχής είναι αυτό που εμείς προτείνουμε.

4.Ο στολισμός του χώρου τι περιλαμβάνει; Εξαρτάται από την εποχή ή από το concept του κάθε γάμου;

To POLIS είναι ένας ολοκληρωμένος και επιβλητικός χώρος που αναδεικνύει κάθε εκδήλωση που φιλοξενεί. Ο ιδιαίτερα προσεγμένος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός με άριστη εκμετάλλευση της θέας που προσφέρει η τοποθεσία, καθώς και η απέριττη διακόσμηση με μαρμάρινες επιφάνειες και ξύλινες επενδύσεις δημιουργούν ένα περιβάλλον που θα εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή κάθε προσκεκλημένο.

Οι κατάφυτοι και προσφάτως ανακαινισμένοι κήποι μας σε συνδυασμό με τα φώτα της πόλης διαμορφώνουν ένα ονειρεμένο σκηνικό για την γαμήλια δεξίωση κατά τους θερμότερους μήνες. Παράλληλα υπάρχει και στολισμός που προσφέρεται δωρεάν και συνήθως συνδέεται με τις τέσσερις εποχές. Για τους παραπάνω λόγους δεν κρίνεται πλέον απαραίτητη η προσθήκη διακοσμητικών παρεμβάσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του προϋπολογισμού της δεξίωση. Παρόλα αυτά, παρέχουμε προτάσεις αναβαθμίσεων για κάθε γούστο και…we can take it as far as you want!

5. Πως γίνεται υποδοχή και τοποθέτηση των καλεσμένων;

Λίγο καιρό πριν τον γάμο, καλείστε να «τοποθετήσετε» τους καλεσμένους σας σε μια ειδικά διαμορφωμένη για την δική σας γαμήλια δεξίωση κάτοψη. Έτσι, θα εξασφαλίσουμε την σωστή οργάνωση και λειτουργία καθώς και ότι οι φίλοι και οι γνωστοί σας θα κάθονται παρέα. Ερχόμενοι εδώ οι καλεσμένοι, θα συναντήσουν την ομάδα μας στον χώρο υποδοχής, όπου και θα υπάρξει καθοδήγηση για το που κάθονται, βάσει της λίστας, χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση των συγγενικών προσώπων. Η διαδικασία της υποδοχής γίνεται στο φουαγιέ.

6.Ανοιχτή ή κλειστή δεξίωση, τι προτιμάται συνήθως;

Η γάμος ήταν και εξακολουθεί να είναι από τις πιο σημαντικές και χαρούμενες στιγμές ενός ζευγαριού. Η γαμήλια δεξίωση αποτελεί γιορτή χαράς που θέλουν να μοιραστούν τόσο οι νεόνυμφοι όσο και οι γονείς τους με πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντός τους. Ως μεγάλη στιγμή, είθισται να γιορτάζεται και ανάλογα. Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις γιορτάζεται ανοιχτά. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν θα πρέπει οι οικογένειες να λειτουργούν υπερβολικά ως προς τον αριθμό των προσκεκλημένων, γιατί αυτό ανεβάζει τον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να επιλέξουν τον χώρο που τους αρέσει, περιορίζοντας την λαμπρότητα που θα άρμοζε στην περίσταση. Εν κατακλείδι, ποιότητα και όχι απαραίτητα ποσότητα είναι η θέση μας. Όπου βέβαια οι προϋπολογισμοί το επιτρέπουν, το POLIS είναι έτοιμο να συνδυάσει την αρτιότητα στις υπηρεσίες του με πολύ μεγάλους αριθμούς καλεσμένων αφού έχει διοργανώσει δεξιώσεις από 50 έως 1500 άτομα.